Sziasztok!

Mint tudjuk, van egy híres klub, ami az évente 1 napot dolgozókat tömöríti. Az illusztris brigádból a Húsvéti nyúl még szabin van, a Télapónak és Jézuskának azonban fel kell vennie a műszakot decemberben 1-1 napra. Egyikük feladata sem nevezhető egyszerűnek, hiszen csizmák, kondicipők, teremcipők, bakancsok, karácsonyfák tömkelege vár rájuk.

Nem szeretnék mélyebben belebonyolódni az ajándék-kihordás által felvetett problémákra, amelynek a végén kiderül, hogy a szán két vezérszarvasa másodpercenként 143 000 000 000 000 Joule energiát nyel el, a pedig Mikulást 297 500 N centrifugális erő préseli a szán ülésének háttámlájához. Persze mindez csak akkor, ha minden gyer-mekhez el szeretne érni a Télapó egy nap alatt. Véleményem szerint azok a szép idők, amikor az ember magától értetődőnek tartja, hogy a Jézuska hozza az ajándékokat.

Lehet, hogy sokan közületek nem szeretik a telet, azonban gondoljatok arra, hogy nem csípkednek a szúnyogok, nem kaptok napszúrást, nem ég le a bőrötök ilyenkor legalábbis annak, aki nem a Bahamákon tölti a telet. Érdekes dolog, hogy december közepe-vége felé már délután fél 4 körül sötétedik, míg június vége felé délután fél 4-kor még nem ajánlatos kimenni a napra…

Mindegyiknek megvan a maga jó és rossz oldala. A télnek az a jó oldala, hogy elmúlik, a nyárnak pedig ugyanez a rossz oldala. Más érzelmeket vált ki belőlünk a KFT nótája, miszerint „Újra csak elmúlt egy Balatoni nyár”, és mást váltana ki az, hogy „Újra csak elmúlt, egy nagyon hosszú tél”.

Végezetül szeretnék kellemes ünnepeket, boldog újévet kívánni, valamint sikeres vizsgaidőszakot és kitartást a munkában is.Impresszum 

Várjuk véleményeteket